Tuin ontwerpen.

Met een goed tuinontwerp leg je de basis voor toekomstig tuinplezier. Het ontwerp is mede gebaseerd op het beschikbare budget en de tuinwensen. Binnen het drukke bestaan dat de meeste mensen tegenwoordig hebben vormt de tuin een rustpunt. Lekker genieten van de rust en het stukje natuur.  Belangrijk voor het maken van een goed ontwerp is de marktkennis, creativiteit en de ervaring van de ontwerper/adviseur. Goede kennis van de beplanting en de eigenschappen ervan zoals bloeiperiode, groei, de ligging van de tuin, de bodemsamenstelling enz. enz.

Jou tuinwens kan in eerste instantie heel goed groter zijn dan het beschikbare budget. Een tuinhuis of overkapping kan dan beter in een tweede fase worden gerealiseerd. Belangrijk is dan wel dat er bij het ontwerp van de tuin in de eerste fase al wel rekening mee wordt gehouden met de eventuele voorbereiding van een latere uitbreiding zoals het leggen van een fundering.

Je kunt jezelf ook zo goed mogelijk voorbereiden door van te voren ideeën op te doen. Maak alvast een wensenlijst.  Welke tuinelementen zijn belangrijk voor u? Kijk hiervoor op de pagina inspiratie. We adviseren u graag over de wijze waarop en tegen welke kosten u uw tuinwens kunt realiseren. Samen met de klant proberen wij een op maat gemaakt tuinontwerp te komen. Je maakt daarbij gebruik van onze kennis en ervaring.